Check25.000+ mensen aan een baan geholpen

Waar ben je naar op zoek?

5 redenen waarom je moet werken in de gezondheidsindustrie

  • Blogs
  • 5 redenen waarom je moet werken in de gezondheidsindustrie
  • Home
  • Blogs
  • 5 redenen waarom je moet werken in de gezondheidsindustrie

Ben je op zoek naar een carrière waarin je echt een verschil kunt maken? Wij geven je vijf redenen om te kiezen voor een baan in de gezondheidsindustrie! En geen zorgen, we hebben het hier niet over zorgverlenende functies – ook in de Logistiek, Klantenservice of Administratie kun jij direct aan de slag.

De medische sector biedt uitdagend en betekenisvol werk, plus vele voordelen die je werkplezier en carrière kunnen laten groeien. Hier zijn vijf overtuigende redenen waarom je zou moeten kiezen voor een carrière in de gezondheidsindustrie.

1. Maak maatschappelijke impact met betekenisvol werk

Door jou krijgen mensen hun levensreddende medicijnen of medische apparatuur. Je draagt bij aan het verbeteren van de toegang tot de gezondheidszorg. Je maakt deel uit van een team dat gedreven wordt door innovatie en professionaliteit, en zorgt indirect voor klanten en patiënten wereldwijd. Als medewerker zorg jij er dus voor dat ziekenhuizen en apotheken op tijd van de juiste medische goederen voorzien worden. Een baan waarin je écht impact maakt dus! 

2. Je werkt met lichte artikelen

Werken met lichte artikelen zoals medicijnen heeft veel voordelen. Stel je voor: je stapt je werkdag in het magazijn binnen. In plaats van zware dozen te moeten tillen, werk je met kleine, lichte verpakkingen vol levensreddende medicijnen. Dit maakt je werk fysiek minder belastend en aangenamer.

Je kunt je sneller en efficiënter door het magazijn bewegen. Het risico op blessures is kleiner, wat betekent dat je minder snel last krijgt van rug- of schouderklachten. Dit zorgt ervoor dat je je werk met meer plezier en energie kunt doen.

Je werkt met lichte artikelen zoals medicijnen Waarom jij moet werken in de gezondheidsindustrie: je werkt met lichte artikelen en medicijnen zoals op deze foto

3. Stabiele werkgelegenheid in de medische branche

De medische branche is een van de meest stabiele en groeiende sectoren. De vraag naar medische zorg en producten blijft constant, waardoor er altijd behoefte is aan personeel. Dit biedt een hoge mate van baanzekerheid en maakt de gezondheidsindustrie een betrouwbare sector om in te werken.

4. Je hebt veel doorgroeimogelijkheden

Medicijnen en medische benodigdheden zijn altijd nodig, wat veel perspectief biedt voor je toekomst in de gezondheidsindustrie. Je krijgt de kans om door te groeien en je vaardigheden verder te ontwikkelen.

Heb je ambitie? Dan kun je bijvoorbeeld via NasWerkt uiteindelijk een gratis reach- of heftruckcertificaat halen. Je kunt starten als Orderpicker en doorgroeien naar Logistiek Medewerker of Heftruckchauffeur. Begin je op kantoor? Dan kun je van Klantenservice Medewerker doorgroeien naar Teamleider Klantenservice. De mogelijkheden zijn eindeloos!

5. Flexibele werktijden- en uren

Er zijn mogelijkheden voor parttime of fulltime functies, vakantiewerk of alleen werk in de avonden, zodat je werk goed kunt combineren met je privéleven.

  • Werkdagen zijn van maandag t/m vrijdag. Je kan zowel parttime als fulltime werken, ook als bijbaan of vakantiewerk;
  • Werktijden kan je zelf kiezen. Hoe relaxt! Of je nu liever in dag- of avonddiensten werkt. Jij kiest!

Ontdek de banen in de gezondheidssector

Natuurlijk kun je werken als Verpleegkundige, Arts of Helpende, maar er zijn ook tal van andere mogelijkheden om een carrière in deze sector te starten.

Orderpicker

Zorg voor een efficiënte en zorgvuldige verwerking van medische producten in het magazijn. Jij zorgt ervoor dat medische producten op tijd en correct worden verpakt en klaargemaakt voor verzending, dat de vrachten worden geladen en gelost en dat de binnengekomen goederen worden geregistreerd.

Logistiek Medewerker

Als Logistiek Medewerker ga je bakken met medicijnen klaarzetten voor de Chauffeurs. De Chauffeurs laden zelf de bakken in hun bus, die gevuld zijn met bestellingen verzameld door Orderpickers. 

Hef- of Reachtruckchauffeur

Verplaats goederen in het magazijn met behulp van hef- of reachtrucks. Heb je nog geen certificaat om deze hulpmiddelen te besturen? Behaal je hef- of reachtruckcertificaat gratis via NasWerkt!

Bezorger

Lever medische goederen zoals medicijnen en apparatuur veilig en op tijd bij ziekenhuizen en apotheken. Jouw rol is essentieel voor de continuïteit van zorg en ondersteuning in de gezondheidssector.

Klantenservice Medewerker

Sta klanten te woord en zorg voor een uitstekende service. Jij bent het eerste aanspreekpunt en helpt klanten met hun vragen en problemen, zowel telefonisch als via e-mail. 

Administratief Medewerker 

Houd de administratie nauwkeurig bij en ondersteun de dagelijkse operationele taken. Je zorgt voor een vlotte verwerking van gegevens, beheert documenten en helpt bij het organiseren van de dagelijkse werkzaamheden. Jouw nauwkeurigheid en efficiency zijn cruciaal voor een soepel verloop van onze processen.

Orderpicker in magazijn gezondheidsindustrie

Ga aan de slag in deze sector

NasWerkt heeft goed nieuws voor jou! Wij hebben twee opdrachtgevers die op zoek zijn naar mensen zoals jij. Lees hieronder meer over deze bedrijven actief in de gezondheidszorg en bekijk de Logistieke, Klantenservice en Administratieve vacatures. 

Werken bij Alliance in Veghel of Den Bosch

Alliance is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het beheer van het logistieke proces en transport van medicijnen voor ziekenhuizen, zorginstellingen en apotheken. Als betrouwbare partner in de farmaceutische sector zorgen ze voor een nauwkeurige en tijdige distributie van medicijnen, waarbij kwaliteit en veiligheid voorop staan.

Met meer dan 300 distributiecentra verspreid over 11 landen levert het bedrijf elk jaar een breed scala aan farmaceutische- en zelfzorgproducten aan meer dan 115.000 locaties, waardoor het een essentiële schakel is in de gezondheidszorgindustrie. In Nederland is er een locatie in Den Bosch en splinternieuw magazijn in Veghel, waarmee ze het hele land voorzien van medicijnen. 

Als medewerker kun je hier zowel fulltime als parttime aan de slag. Ook in de avonden! Ideaal te combineren met je studie of thuissituatie. Word jij hun nieuwe collega?

Werken bij Movianto is Oss of Weert

Bij Movianto - met locaties in Oss en Weert, kun je echt iets betekenen voor de maatschappij! Het bedrijf is gespecialiseerd als logistieke partner in de gezondheidszorg, waar ze levensreddende producten zoals medicijnen, zuurstoftanks en medische apparatuur opslaan, transporteren en distribueren.

Met duizenden klanten en een sterke focus op kwaliteit, staat de zorg voor patiënten altijd centraal. De teams zijn divers, wat zorgt voor een dynamische werkomgeving waarin samenwerking en begrip voor verschillende culturen belangrijk zijn.

Er zijn doorgroeimogelijkheden en trainingen waaraan je kunt deelnemen, en ondanks de serieuze aard van het werk is er ruimte voor een praatje en het gezamenlijk vieren van successen. Klinkt goed, toch?

Filiz
“Ik heb het enorm naar mijn zin! Ik kan lekker zelfstandig werken én heb zelfs al een fout kunnen signaleren, waardoor de patiënt alsnog de juiste medicatie kreeg."
Het verhaal van Filiz

Het succesverhaal van Filiz: werkzaam als Orderpicker bij Alliance Healthcare

“Ik werk inmiddels al twee maanden voor NasWerkt bij Alliance. Ik ben voornamelijk bezig met het picken van orders en het bijvullen van de medicatie met automatische pick-systemen. Het werk is heel fijn, en als je het goed doet kun je lekker je eigen gang gaan. Ook zijn er veel leuke collega’s, wat het werk nog leuker maakt.

Tijdens het orderpicken ontdekte ik een keer een fout bij één van mijn collega’s. Met medicatie is het heel belangrijk om goed op te letten. Doordat ik de fout gezien heb kon het opgelost worden en kreeg de patiënt alsnog de juiste medicatie. Daar ben ik trots op!”

Het succesverhaal van Richard: werkzaam als Bezorger bij Alliance Healthcare

“Sinds juni 2023 werk ik bij Alliance Healthcare als Bezorger Rijbewijs B. Ik bezorg medicatie en heb het erg naar mijn zin! Het team bij Alliance is leuk, en de sfeer maakt het werk plezierig. Ik werk altijd in nachtdiensten, wat ik heerlijk vind! Want ik ben echt een avondmens. Ook is het lekker rustig op de weg en zijn er geen files. Omdat ik verschillende routes rijd en daardoor in heel Nederland kom, heb ik voldoende afwisseling in mijn werk.”

Richard
"Ik werk altijd in nachtdiensten, wat ik heerlijk vind! Ik ben echt een avondmens."
Het verhaal van Richard
Sander
"Als de vacature niet helemaal past, zoeken ze naar alternatieven. Dat persoonlijke tintje maakt het verschil."
Het verhaal van Sander

Het succesverhaal van Sander: werkzaam als Customer Service Medewerker bij Alliance Healthcare

“Ik zit op de klantenserviceafdeling goed op mijn plek bij Alliance en wil mezelf daar graag verder ontwikkelen. Daar kijk ik dan ook naar uit! Ik wil graag alles leren wat nuttig is voor mijn functie en binnen de branche.”

Gerelateerde blogs

Werken als Procesoperator
Werken als

Werken als Procesoperator

Een Procesoperator is de sleutel tot een soepel verlopend productieproces, waarbij zowel machines als verschillende procesmatige stappen nauwlettend worden gecontroleerd en verbeterd. Maar wat houdt dit vakgebied nu eigenlijk in? Je leest het in deze blog!
Lees meer
5 redenen om te werken in de Logistiek
Werken als

5 redenen om te werken in de Logistiek

Nieuwsgierig naar waarom werken in de Logistiek een slimme zet is, bijvoorbeeld omdat je een carrière switch overweegt of benieuwd bent waarom je in deze branche moet blijven werken? In deze blog geven we je 5 interessante redenen om te werken in de Logistiek.
Lees meer
Waarom je vakantiedagen opnemen slim is
Werkgeluk

Waarom je vakantiedagen opnemen slim is

Ontdek waarom je vakantiedagen opnemen een slimme zet is. Lees hoe vakanties bijdragen aan je gezondheid, productiviteit, creativiteit, en een succesvolle carrière.
Lees meer
Minimumloon 2024
Informatief

Minimumloon 2024

Zit je in spanning over de veranderingen in het minimumloon in 2024? Wees gerust, we hebben alle informatie die je nodig hebt! En… Het is goed nieuws! Wat betekent dit voor jou?
Lees meer
Motivatiebrief maken via ChatGPT
Tips en tricks

Motivatiebrief maken via ChatGPT

Je hoeft geen talenknobbel te hebben om een goede motivatiebrief te hebben. Schrijf eenvoudig een overtuigende sollicitatiebrief met ChatGPT. Ontvang een persoonlijke en foutloze motivatiebrief, perfect afgestemd op de functie en jouw kwalificaties.
Lees meer
Werken via uitzendbureau voordelen en nadelen
Informatief

Werken via uitzendbureau voordelen en nadelen

Misschien denk je bij een uitzendbureau alleen dat het een saai kantoor in een centrum is dat mensen aan tijdelijk werk of een vakantiebaan helpt. Er zijn veel vooroordelen over, maar niets is minder waar! In deze blog geven we je de voordelen én nadelen van werken via een uitzendbureau.
Lees meer