Check25.000+ mensen aan hun droombaan geholpen

Check73% groeit door naar een vaste baan

Waar ben je naar op zoek?

De voordelen van samenwerken met een ABU-gecertificeerd uitzendbureau

  • Werkgevers blog
  • Voordelen van samenwerken met een ABU-gecertificeerd uitzendbureau

In de wereld van uitzenden en recruitment zijn er talloze uitzendbureaus waaruit werkgevers en werkzoekenden kunnen kiezen. Je hebt er wellicht wel eens van gehoord, maar een belangrijk keurmerk binnen de uitzendbranche is het ABU-keurmerk. Maar wat betekent dit keurmerk precies en waarom is het goed om samen te werken met een ABU-gecertificeerd uitzendbureau? Hieronder zetten we de belangrijkste voordelen van samenwerken met een ABU-uitzendbureau voor jou op een rij.

Wat is de ABU?

ABU is een afkorting voor Algemene Bond Uitzendondernemingen en telt vele leden, variërend van kleine tot grote uitzendbureaus. Het ABU-keurmerk staat voor het leveren van uitzendwerk met kwaliteit. Om lid te worden van de ABU moet een uitzendbureau voldoen aan hoge kwaliteitseisen, bijvoorbeeld op het gebied van arbeidsvoorwaarden, afdracht van sociale premies, veiligheid op de werkvloer en gedragsregels. De kwaliteit wordt gewaarborgd door goedgekeurde controlerende instellingen via audits bij de ABU-leden. 

De voordelen van een ABU-gecertificeerd uitzendbureau op een rij

1. Betrouwbaarheid en transparantie

ABU-gecertificeerde uitzendbureaus werken volgens de ABU-cao (Collectieve Arbeidsovereenkomst), wat betekent dat alle afspraken rondom salaris, werktijden, en andere arbeidsvoorwaarden duidelijk en eerlijk zijn. Dit zorgt voor transparantie en voorkomt onaangename verrassingen. Lidmaatschap van de ABU biedt opdrachtgevers en uitzendkrachten zekerheid dat zij te maken hebben met een betrouwbaar uitzendbureau.

Wij zijn helder en transparant over onze dienstverlening: je weet wat je van ons mag verwachten en welke kosten daarbij horen. Wij scheppen realistische verwachtingen door bijvoorbeeld vooraf duidelijk te zijn over de slagingskans voor de invulling van je vacatures. En we reageren snel en adequaat op elke situatie.

Ook wordt het vaste personeel van een ABU-gecertificeerd uitzendbureau getest op vakbekwaamheid. Wie beschikt over voldoende kennis voorkomt fouten, verkleint het inlenersrisico en biedt zekerheid aan opdrachtgevers. Als klant profiteer je hiervan, want je weet je zeker dat je door vakbekwame professionals geholpen wordt!

2. Kwaliteitsgarantie en goed werkgeverschap

De kansen op de arbeidsmarkt en het toekomstperspectief van werkenden versterken is het ultieme doel van de ABU en haar leden. Een eerlijke, inclusieve en kansrijke arbeidsmarkt is waar wij en de overige leden ons hard voor maken. Voor ons is iedereen gelijkwaardig en daar handelen we naar. ABU-leden staan voor maatschappelijke betrokkenheid, goed werkgeverschap, kwaliteit en betrouwbaarheid.

Het voordeel hiervan voor jou als klant is dat je samenwerkt met een organisatie die niet alleen gericht is op het vervullen van vacatures, maar ook op het verbeteren van de positie van werkenden.

3. Juridische zekerheid

Het naleven van wet- en regelgeving is een topprioriteit voor uitzendbureaus met een ABU-certificaat. Dit betekent dat je als werkgever verzekerd bent van naleving van alle relevante arbeidswetten. Voor uitzendkrachten betekent dit dat je rechten goed beschermd zijn met dit cao voor uitzendkrachten, zoals het recht op vakantiedagen, ziektegeld en pensioenopbouw.

4. Continuïteit en stabiliteit

De ABU bestaat al sinds 1961 en is een begrip in de uitzendbranche. Deze lange geschiedenis zorgt voor stabiliteit en vertrouwen. ABU-gecertificeerde bureaus hebben vaak langdurige relaties met hun klanten en uitzendkrachten, wat bijdraagt aan een stabiele samenwerking.

5. Toegang tot een breed netwerk

ABU-gecertificeerde uitzendbureaus hebben vaak een uitgebreid netwerk van bedrijven en werkzoekenden. Dit betekent dat zij snel en efficiënt de juiste match kunnen maken. Of je nu een werkgever bent die dringend personeel nodig heeft, of een werkzoekende die op zoek is naar een nieuwe uitdaging, de kans op succes is groter met een breed netwerk.

ABU-gecertificeerd uitzendbureau NasWerkt zorgt voor de juiste match

De juiste match op het juiste moment vinden

Het vinden van de juiste match is een vak apart. Om dit te kunnen waarmaken anticiperen we op ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, spreken we doorlopend kandidaten en leren we jouw organisatie goed kennen. Vervolgens is het tijd om met de werving voor jouw perfecte match te beginnen! Ook als onze werkenden aan de slag gaan bij jou, blijven we nauw betrokken. 

De missie van NasWerkt

De missie van NasWerkt is het bieden van geluk op de dag en zekerheid voor de toekomst. Onze belofte maken wij onder andere waar door lid van de ABU te zijn. En daar zijn we trots op!

Dus, hulp nodig bij de werving van goed personeel? Wij staan voor je klaar!

Met inmiddels 20 jaar ervaring in recruitment en ons uitgebreide kandidatenbestand, zorgen wij voor de juiste match voor jou. Wij zorgen voor een vlotte en effectieve werving, zodat jij je kunt concentreren op waar jij goed in bent. Ook bij spoed. 

Gerelateerde blogs

Werving en selectie uitbesteden aan wervingsbureau of zelf doen?
Personeel werven Informatief

Werving en selectie uitbesteden aan wervingsbureau of zelf doen?

Twijfel jij bij het plaatsen van nieuwe vacatures steeds over het zelf blijven doen of om ervoor te kiezen om werving & selectie uit te besteden? In dit artikel zetten we de voors en tegens op een rij, zodat jij een objectieve keuze kunt maken.
Lees meer
Tips en voorbeelden voor personeel werven
Personeel werven Tips en tricks

Tips en voorbeelden voor personeel werven

De arbeidsmarkt is momenteel zeer competitief, met meer vacatures dan beschikbare werkzoekenden. Hoe zorg je er in deze arbeidsmarkt voor dat jouw vacatures worden ingevuld? Jij moet opvallen bij werkzoekend Nederland! In deze blog vind je tips en originele voorbeelden om personeel te werven.
Lees meer
Blue Monday makkelijker maken voor jouw werknemers
Werkgeluk en behoud werknemers Tips en tricks

Blue Monday makkelijker maken voor jouw werknemers

Het is weer zo ver: Blue Monday. Een dag waarop veel goede voornemens officieel de deur uit zijn gevlogen, de dagen zijn donker en vakantie voelt ver weg. Hoe kun je nou als werkgever deze derde maandag van januari makkelijker maken? NasWerkt heeft 5 tips voor iedere werkgever verzameld!
Lees meer
Werving en selectie uitbesteden aan wervingsbureau of zelf doen?
Personeel werven Informatief

Werving en selectie uitbesteden aan wervingsbureau of zelf doen?

Twijfel jij bij het plaatsen van nieuwe vacatures steeds over het zelf blijven doen of om ervoor te kiezen om werving & selectie uit te besteden? In dit artikel zetten we de voors en tegens op een rij, zodat jij een objectieve keuze kunt maken.
Lees meer
Vier de 'Dag van de flexmedewerker'
Werkgeluk en behoud werknemers

Vier de 'Dag van de flexmedewerker'

Jaarlijks staat op de derde donderdag van juni de flexwerker centraal tijdens de 'Dag van de flexmedewerker'. In dit artikel duiken we in de betekenis van deze dag en het belang van flexwerkers.
Lees meer
Krappe arbeidsmarkt: feiten, cijfers en tips in 2024
Personeel werven Ontwikkelingen arbeidsmarkt

Krappe arbeidsmarkt: feiten, cijfers en tips in 2024

De krappe arbeidsmarkt blijft voorlopig. Maar personeel blijf je nodig hebben. Hier lees je feiten en cijfers over de arbeidsmarkt, en tips wat jíj kunt doen om je personeelstekort te doorbreken.
Lees meer