Check25.000+ mensen aan hun droombaan geholpen

Check73% groeit door naar een vaste baan

Waar ben je naar op zoek?

Werken via een uitzendbureau: doen of niet?

26 oktober 2023
 • Blogs
 • Werken via uitzendbureau voordelen en nadelen
 • Home
 • Blogs
 • Werken via uitzendbureau voordelen en nadelen

Werken via een uitzendbureau: doen of niet?

Uitzendbureaus, ze hebben niet bij iedereen de beste reputatie. Toch is het vinden van werk via een uitzendbureau iets waar veel werknemers voor kiezen. Het is een mooie opstap naar een vaste baan, je krijgt begeleiding bij je ontwikkeling en hebt veel flexibiliteit. Maar er zijn ook tegengeluiden. Misschien denk je bij een uitzendbureau alleen dat het een saai kantoor in een centrum is wat mensen aan tijdelijk werk of een vakantiebaan helpt. Er zijn veel vooroordelen over, maar niets is minder waar! In deze blog geven we je de voordelen én nadelen van werken via een uitzendbureau.

De voordelen van werken via een uitzendbureau: recruitmentbureau NasWerkt zet ze voor jou op een rij.

Voordelen werken via uitzendbureau

 1. Uitzendbureaus helpen jou bij het vinden van een baan die écht bij jou past. Ze hebben een groot netwerk, waardoor je voldoende keuze uit banen hebt. Bevalt je huidige opdrachtgever niet? Dan zijn er binnen het netwerk van een uitzendbureau meestal genoeg andere vacatures die goed bij je passen. Jij kan dus ontspannen en de Recruiter doet het werk. Alles wordt voor jou geregeld!;
 2. Vaak kan je snel aan de slag als je via een uitzendbureau gaat werken. Nog dezelfde week of daaropvolgende week starten zijn geen uitzonderingen;
 3. Je hebt voldoende flexibiliteit en zit nergens langdurig aan vast. Je kunt direct stoppen als het niet bevalt en vragen om ander werk. Dit is vooral een groot voordeel als je nog niet goed weet wat voor werk je leuk vindt. Je kunt ervaring opdoen in verschillende functies of binnen verschillende branches.

Maar er zijn meer voordelen!

 1. Je krijgt vanuit het uitzendbureau begeleiding bij je ontwikkeling. Denk aan hulp bij het voorbereiden van je sollicitatiegesprek en het maken van een cv;
 2. Veel functies bij opdrachtgevers beginnen op tijdelijke basis, maar hebben uitzicht op vast. Bevalt het van beide kanten goed? Dan kom je gewoon in dienst bij jouw opdrachtgever!
 3. Aan je oude dag wordt gedacht. Je bouwt vanaf dag 1 een goed pensioen op;
 4. Een uitzendbureau kan je vaak helpen met het behalen van certificaten of andere diploma’s voor je werk. Dat staat goed op je cv en zo blijf je jezelf ontwikkelen!
Man die twijfelend kijkt over werken bij uitzendbureau. Wat zijn de nadelen? - NasWerkt

Werken via uitzendbureau nadelen

Ten slotte nog de nadelen, want daar ben je waarschijnlijk het meest benieuwd naar.

 1. Je hebt als uitzendkracht minder zekerheid dan bij een vaste baan. Je begint ergens in eerste instantie tijdelijk en op een flexibele basis, dus je hebt geen 100% zekerheid dat je jaren bij dezelfde opdrachtgever kunt werken;
 2. Het uitzendbureau is je werkgever, maar je werkt bij de opdrachtgever. Klinkt ingewikkeld, maar dat is het niet. Sommigen vinden het vervelend dat er een uitzendbureau tussen zit;
 3. Je hebt minder zeggenschap over je werkplek en taken, omdat je meestal tijdelijk aan een project wordt toegewezen;
  Als je ergens tijdelijk werkt kan je je minder verbonden voelen met de bedrijfscultuur.

Hoe werkt een uitzendbureau?

Je solliciteert op een openstaande vacature of doet een algemene inschrijving. Een Recruiter neemt zo snel mogelijk contact met je op om onder het genot van een lekkere kop koffie of thee te bespreken waar jouw interesses liggen, waar jij echt naar op zoek bent en wat de mogelijkheden zijn.

Vervolgens wordt er gekeken naar wat er nog nodig is om jou voor te stellen bij een potentiële opdrachtgever. We bereiden je voor op het sollicitatiegesprek en helpen je bij het maken van een cv, al hoewel een cv tegenwoordig niet altijd meer nodig is.

Na een goede voorbereiding is het tijd om op sollicitatiegesprek te gaan. Daar kijken jullie of het van beide kanten het een match is. Is het een match? Dan maakt uitzendbureau NasWerkt je contract op en is het tijd om te tekenen en aan de slag te gaan! Regelmatig heb je contact met jouw eigen contactpersoon bij NasWerkt om te bespreken hoe het gaat en of we je ergens mee kunnen helpen.

Nieuwsgierig geworden naar werk via een uitzendbureau?

Ben je nu benieuwd naar wat NasWerkt voor jou kan betekenen? Neem contact op of bekijk de Productie vacatures, Logistiek vacatures, zonder diploma of alle vacatures. Je vindt vacatures door heel Nederland: van Gelderland tot Limburg! Ga binnenkort aan de slag als uitzendkracht.

Je kunt je ook vrijblijvend inschrijven. Geen verplichtingen, gewoon inschrijven en dan vinden we samen jouw droombaan.

Gerelateerde blogs

Minimumloon 2024
Informatief

Minimumloon 2024

Zit je in spanning over de veranderingen in het minimumloon in 2024? Wees gerust, we hebben alle informatie die je nodig hebt! En… Het is goed nieuws! Wat betekent dit voor jou?
Lees meer
Geld verdienen als student: waarom en hoe?
Informatief

Geld verdienen als student: waarom en hoe?

Schrik je soms van je saldo? In deze blog vertellen we je waarom het een goed idee is om als student geld te verdienen met een (bij)baan en hoe je dit het best kunt aanpakken.
Lees meer
Hoe belangrijk is gezond eten op de werkvloer?
Informatief Werkgeluk

Hoe belangrijk is gezond eten op de werkvloer?

Spoiler: heel belangrijk! Je brengt natuurlijk over het algemeen het grootste deel van de week door op je werk, dus als je hier gezond eet heb je al een groot deel van je gezonde voeding binnen! Nu hoor ik je denken: waarom is gezond eten op de werkvloer dan toch zo belangrijk? NasWerkt legt in deze blog graag aan je uit waarom en hoe.
Lees meer
5 redenen waarom je moet werken in de gezondheidsindustrie
Werken als

5 redenen waarom je moet werken in de gezondheidsindustrie

Wil je een carrière waarin je echt een verschil kunt maken? Ontdek waarom je moet werken in de gezondheidsindustrie, bij bedrijven die levensreddende medicijnen en apparatuur leveren.
Lees meer
Waarom je vakantiedagen opnemen slim is
Werkgeluk

Waarom je vakantiedagen opnemen slim is

Ontdek waarom je vakantiedagen opnemen een slimme zet is. Lees hoe vakanties bijdragen aan je gezondheid, productiviteit, creativiteit, en een succesvolle carrière.
Lees meer
Motivatiebrief maken via ChatGPT
Tips en tricks

Motivatiebrief maken via ChatGPT

Je hoeft geen talenknobbel te hebben om een goede motivatiebrief te hebben. Schrijf eenvoudig een overtuigende sollicitatiebrief met ChatGPT. Ontvang een persoonlijke en foutloze motivatiebrief, perfect afgestemd op de functie en jouw kwalificaties.
Lees meer