Check25.000+ mensen aan een baan geholpen

Waar ben je naar op zoek?

Minimumloon wijzigt: dit betekent het voor jou in 2024

Het minimumloon wijzigt in 2024

Zit je in spanning over de veranderingen in het minimumloon in 2024? Wees gerust, we hebben alle informatie die je nodig hebt! En… Het is goed nieuws! Wat betekent dit voor jou? Je leest het hier.

Verhoging van het minimumloon in 2024 en minder loonbelasting

Woehoe! Per januari 2024 is het wettelijk minimumloon met 3,75% gestegen (Rijksoverheid, 2023). En in juli 2024 is daar nog een extra verhoging bij gekomen. Het nieuwe uurloon zorgt daarmee voor meer financiële stabiliteit. Bovendien houd je meer geld over omdat je in 2024 minder loonbelasting betaalt.

Hoger minimumloon en minder loonbelasting in 2024 Spaarvarken en rekenmachine op tafel verhoging minimumloon 2024

Van minimum maand- en weeklonen naar minimum uurlonen

Daarnaast verandert het dat minimumloonverdieners die 40 uur werken een lager uurloon hebben dan mensen die 36 of 38 uur werken. In het verleden (tot en met 2023) leidde dit tot een ongelijke beloning, waarbij degenen die meer uren werkten, per uur minder verdienden dan degenen die minder werkten. Niet helemaal eerlijk.

Sinds begin 2024 ontvangen werknemers die 38 of 40 uur per week werken hetzelfde uurloon als degenen die 36 uur per week werken, waardoor er een meer rechtvaardige verdeling van belonen ontstaat.

Wat is het minimumloon in 2024?

Hieronder vind je een tabel met de bedragen vanaf juli 2024 voor het bruto minimumloon per uur op basis van leeftijd, zoals aangekondigd door de Rijksoverheid (Rijksoverheid, 2024).

Leeftijd

Per uur

21 jaar en ouder € 13,68
20 jaar € 10,94
19 jaar € 8,21
18 jaar € 6,84
17 jaar € 5,40
16 jaar € 4,72
15 jaar € 4,10

Rekenvoorbeeld minimumloon 2024

Je weet nu dat je van een minimum dag- en maandloon naar een minimum uurloon gaat, en dat het minimum uurloon flink omhoog is gegaan. Maar hoe ziet dat in de praktijk eruit voor iemand van 21 jaar en ouder? Dat laat NasWerkt je met behulp van dit rekenvoorbeeld zien!

  • Bij een werkweek van 36 uur: € 2.150,50 per maand
  • Bij een werkweek van 38 uur: € 2.270,06 per maand
  • Bij een werkweek van 40 uur: € 2.389,49 per maand

Deze veranderingen in het minimumloon zijn een stap in de goede richting om de financiële zekerheid van werkenden te waarborgen en om een eerlijker beloningssysteem te creëren. Bovendien stijgt de arbeidskorting, waardoor je minder belasting betaalt en meer geld overhoudt (Rijksoverheid, 2024).

Maak een frisse start dit jaar!

Maak een frisse start met een functie die goed bij jou past! Bekijk de vacatures van NasWerkt, met of zonder diploma. Je vindt vacatures in heel Nederland: of je nu in Nijmegen, Eindhoven of Den Bosch woont.

Gerelateerde blogs

Werken via uitzendbureau voordelen en nadelen
Informatief

Werken via uitzendbureau voordelen en nadelen

Misschien denk je bij een uitzendbureau alleen dat het een saai kantoor in een centrum is dat mensen aan tijdelijk werk of een vakantiebaan helpt. Er zijn veel vooroordelen over, maar niets is minder waar! In deze blog geven we je de voordelen én nadelen van werken via een uitzendbureau.
Lees meer
Geld verdienen als student: waarom en hoe?
Informatief

Geld verdienen als student: waarom en hoe?

Schrik je soms van je saldo? In deze blog vertellen we je waarom het een goed idee is om als student geld te verdienen met een (bij)baan en hoe je dit het best kunt aanpakken.
Lees meer
Hoe belangrijk is gezond eten op de werkvloer?
Informatief Werkgeluk

Hoe belangrijk is gezond eten op de werkvloer?

Spoiler: heel belangrijk! Je brengt natuurlijk over het algemeen het grootste deel van de week door op je werk, dus als je hier gezond eet heb je al een groot deel van je gezonde voeding binnen! Nu hoor ik je denken: waarom is gezond eten op de werkvloer dan toch zo belangrijk? NasWerkt legt in deze blog graag aan je uit waarom en hoe.
Lees meer
5 redenen waarom je moet werken in de gezondheidsindustrie
Werken als

5 redenen waarom je moet werken in de gezondheidsindustrie

Wil je een carrière waarin je echt een verschil kunt maken? Ontdek waarom je moet werken in de gezondheidsindustrie, bij bedrijven die levensreddende medicijnen en apparatuur leveren.
Lees meer
Waarom je vakantiedagen opnemen slim is
Werkgeluk

Waarom je vakantiedagen opnemen slim is

Ontdek waarom je vakantiedagen opnemen een slimme zet is. Lees hoe vakanties bijdragen aan je gezondheid, productiviteit, creativiteit, en een succesvolle carrière.
Lees meer
Motivatiebrief maken via ChatGPT
Tips en tricks

Motivatiebrief maken via ChatGPT

Je hoeft geen talenknobbel te hebben om een goede motivatiebrief te hebben. Schrijf eenvoudig een overtuigende sollicitatiebrief met ChatGPT. Ontvang een persoonlijke en foutloze motivatiebrief, perfect afgestemd op de functie en jouw kwalificaties.
Lees meer