Check25.000+ mensen aan hun droombaan geholpen

Check73% groeit door naar een vaste baan

Waar ben je naar op zoek?

Vier de 'Dag van de flexmedewerker': Het belang van flexwerkers

In een wereld waar flexibiliteit en aanpassingsvermogen steeds belangrijker worden, spelen flexwerkers een belangrijke rol in het succes van bedrijven. Om alle flexwerkers te bedanken voor al hun harde werk zetten we de flexwerker jaarlijks op iedere derde donderdag van juni centraal tijdens de ‘Dag van de flexmedewerker’. Dit jaar is dat dus op donderdag 20 juni. In deze blog duiken we dieper in de betekenis van deze speciale dag en wat belang is van flexwerkers en het erkennen en waarderen van hun inspanningen. 

Wat is de 'Dag van de flexmedewerker'?

Jaarlijks vieren we op de derde donderdag van juni de ‘Dag van de flexmedewerker’. Deze speciale dag staat volledig in het teken van de flexwerkers die met hun flexibiliteit en inzet het bedrijfsleven draaiende houden. Hun waardevolle bijdrage verdient onze waardering. Op deze dag organiseren veel bedrijven evenementen of wordt er simpelweg iets (lekkers) uitgedeeld aan het personeel om hun waardering te tonen.

Wat is een flexwerker?

In Nederland zijn flexwerkers verdeeld in twee groepen: werknemers met een flexibele arbeidsrelatie – met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd of een flexibel aantal uren per week, en zzp’ers. In 2023 waren er vier miljoen flexwerkers in Nederland, waarvan 2,74 miljoen flexibele arbeidskrachten en 1,23 miljoen zzp’ers (CBS). 

Grafiek met aantal flexwerkers in 2023 conform CBS

Het ontstaan van de 'Dag van de flexwerker'

Deze dag werd in 2017 geïntroduceerd door uitzendorganisaties om flexwerkers extra erkenning te geven. Door hen elk jaar op de derde donderdag van juni in het zonnetje te zetten, ontvangen zij de waardering die zij verdienen voor hun inzet. Met vier miljoen flexwerkers vormen zij een aanzienlijk deel van onze beroepsbevolking: maar liefst 41 procent van alle werkenden (CBS).

De onmisbaarheid van flexwerkers

Flexwerkers zijn onmisbaar in de huidige arbeidsmarkt die constant in beweging is. De vraag naar flexibele arbeidskrachten blijft groeien. Ze bieden continuïteit en flexibiliteit, waardoor bedrijven snel kunnen inspelen op veranderende omstandigheden en jaarlijkse piekperiodes. Als uitzendbureau zorgen wij ervoor dat onze flexwerkers op plekken terechtkomen waar ze optimaal kunnen presteren en zich gewaardeerd voelen. Tevreden werknemers zijn productiever en loyaler, wat resulteert in langdurige samenwerkingen en betere bedrijfsresultaten.

De kracht van flexibiliteit

Flexwerkers hebben het vermogen om zich snel aan te passen aan nieuwe omgevingen en taken. Zo kun je als bedrijf snel schakelen. Hierdoor blijf je als bedrijf flexibel en wendbaar, zelfs bij onverwachte veranderingen. Vooral in situaties zoals tijdelijke afwezigheid van vaste medewerkers of piekperiodes, zijn flexwerkers ideaal vanwege hun directe inzetbaarheid en aanpassingsvermogen.

Erkenning en waardering voor flexwerkers

Bij NasWerkt geloven we dat erkenning verder gaat dan alleen woorden. We begrijpen dat onze flexmedewerkers een cruciale rol spelen in het succes van onze partners. Daarom zetten we ons in om hun werkervaring zo positief mogelijk te maken. Dit doen we door ervoor te zorgen dat ze altijd toegang hebben tot de beste vacatures, ondersteuning en begeleiding. We blijven investeren in hun ontwikkeling en werkplezier, zodat ze gemotiveerd en tevreden blijven.

Door iedereen met respect te behandelen en kleine gebaren te tonen creëer je tevreden werknemers. Zo gaf een van onze uitzendkrachten recent het volgende compliment: “Dat vind ik het allermooiste aan NasWerkt: je wordt niet als nummertje gezien, maar ze denken echt met je mee en je hebt heel persoonlijk contact.” 

Wat doe jij om je flexwerkers in het zonnetje te zetten?

We zijn trots op onze flexkrachten en weten dat ze van onschatbare waarde zijn voor jouw bedrijf. Geef de flexwerkers die bij jouw bedrijf werkzaam zijn deze donderdag een extra schouderklopje of doe iets speciaals voor ze, zodat je ze er extra aan herinnerd hoe blij je met ze bent. 

Vind het beste personeel via NasWerkt

Met ons uitgebreide kandidatenbestand vol met flexwerkers kan NasWerkt voor jouw bedrijf allerlei soorten ondersteuning bieden op het gebied van personeel. Of het nu bijvoorbeeld gaat om Logistiek, Productie of Transport personeel: NasWerkt staat klaar om jou te helpen met iedere personeelsvraag!

Gerelateerde blogs

Blue Monday makkelijker maken voor jouw werknemers
Werkgeluk en behoud werknemers Tips en tricks

Blue Monday makkelijker maken voor jouw werknemers

Het is weer zo ver: Blue Monday. Een dag waarop veel goede voornemens officieel de deur uit zijn gevlogen, de dagen zijn donker en vakantie voelt ver weg. Hoe kun je nou als werkgever deze derde maandag van januari makkelijker maken? NasWerkt heeft 5 tips voor iedere werkgever verzameld!
Lees meer
De leukste bedrijfsactiviteiten voor de decembermaand!
Werkgeluk en behoud werknemers

De leukste bedrijfsactiviteiten voor de decembermaand!

Ben jij dit jaar aan de beurt om de kerstactiviteit te organiseren maar heb je géén idee wat je kan doen? NasWerkt biedt jou inspiratie! Check de blog & zo organiseer jij misschien wel het meest memorabele kerst-evenement bij jouw bedrijf!
Lees meer
Werving en selectie uitbesteden aan wervingsbureau of zelf doen?
Personeel werven Informatief

Werving en selectie uitbesteden aan wervingsbureau of zelf doen?

Twijfel jij bij het plaatsen van nieuwe vacatures steeds over het zelf blijven doen of om ervoor te kiezen om werving & selectie uit te besteden? In dit artikel zetten we de voors en tegens op een rij, zodat jij een objectieve keuze kunt maken.
Lees meer
Voordelen van samenwerken met een ABU-gecertificeerd uitzendbureau
Informatief Tips en tricks

Voordelen van samenwerken met een ABU-gecertificeerd uitzendbureau

Een belangrijk keurmerk binnen de uitzendbranche is het ABU-keurmerk. Wat betekent dit keurmerk eigenlijk en waarom moet je samenwerken met een ABU-gecertificeerd uitzendbureau? Je leest het hier!
Lees meer
Krappe arbeidsmarkt: feiten, cijfers en tips in 2024
Personeel werven Ontwikkelingen arbeidsmarkt

Krappe arbeidsmarkt: feiten, cijfers en tips in 2024

De krappe arbeidsmarkt blijft voorlopig. Maar personeel blijf je nodig hebben. Hier lees je feiten en cijfers over de arbeidsmarkt, en tips wat jíj kunt doen om je personeelstekort te doorbreken.
Lees meer
Tips en voorbeelden voor personeel werven
Personeel werven Tips en tricks

Tips en voorbeelden voor personeel werven

De arbeidsmarkt is momenteel zeer competitief, met meer vacatures dan beschikbare werkzoekenden. Hoe zorg je er in deze arbeidsmarkt voor dat jouw vacatures worden ingevuld? Jij moet opvallen bij werkzoekend Nederland! In deze blog vind je tips en originele voorbeelden om personeel te werven.
Lees meer