Check25.000+ mensen aan hun droombaan geholpen

Check73% groeit door naar een vaste baan

Waar ben je naar op zoek?

De leukste bedrijfsactiviteiten voor de decembermaand!

De leukste kerstactiviteiten voor de decembermaand!

Het is weer zover, de decembermaand is aangebroken. Dit betekent vaak dat er veel plannen worden gemaakt met vrienden, familie en dus uiteraard ook op je werk. Heb jij nou dit jaar de taak gekregen om de decemberactiviteit te organiseren bij jouw bedrijf maar heb je geen flauw idee wat je kan gaan doen? NasWerkt helpt je uit de brand! Wij hebben namelijk de negen leukste kerstactiviteiten verzameld die je kan doen met jouw bedrijf of collega’s. Zet je kerstmuts maar alvast op en lees snel verder.

Kerstboom opzetten op kantoor

We beginnen met een relatief simpele activiteit, die daarentegen wel voor veel sfeer kan zorgen in jouw bedrijf. Stel namelijk eens bij jouw collega’s voor om samen het kantoor te versieren en zet met elkaar de kerstboom op! Zorg dat iedereen wat langer bij de vrijdagmiddagborrel blijft hangen en creëer met behulp van de kerstboom een warme sfeer op kantoor.

Foute kersttrui-borrel met muziekbingo!

Als je aan kerst op kantoor denkt, denk je natuurlijk aan kerstborrels! Het organiseren van een kerstborrel is iets wat bij veel bedrijven al wordt gedaan, maar geef er eens een leuke twist aan. Als jij dit jaar de taak hebt om de borrel te organiseren, dan is een foute kersttrui-borrel misschien wel een leuk idee. Zorg dat iedereen op de dag zelf zijn allerleukste/lelijkste/meest fonkelende kersttrui meeneemt en dan krijgt de kerstborrel meteen een leuke extra factor! Tip: je kan eventueel opperen of mensen de hele dag al hun kersttrui aan willen doen, dat maakt de werkdag misschien wel extra gezellig ;).

Je kan aan deze borrel ook de kerstmuziek-bingo toevoegen. Geef aan het begin van de activiteit iedereen een bingokaart met allerlei muziektitels. Zet tijdens de activiteit een kerst playlist op en laat mensen de nummers afstrepen die zijn gedraaid gedurende de activiteit. Degene die als eerst zijn bingokaart vol heeft, wint een leuke (kerst)prijs!

Kerstballen versieren

Ben jij omringd door creatievelingen op kantoor of werk je bij een creatief bedrijf? Dan kan het een leuk idee zijn om als kerstactiviteit samen kerstballen te versieren! Bij de Blokker kan je lege kerstballen kopen, zorg voor verschillende kleuren verf, glitters of andere knutselspullen en de kerstactiviteit kan beginnen. Drink een lekker drankje samen en zo ben je de hele middag zoet. Hang de kerstballen vervolgens samen op in jullie prachtig versierde kantoor-kerstboom!

PS: Je koopt de kerstballen hier.

Huur een glühwein kraam

Wil jij jouw collega’s het gevoel geven dat ze zich op een heuse, Duitse kerstmarkt bevinden? Dat kan! Via de website van Axitraxi kun je namelijk een glühwein kraam huren. Er komt dan vier uur lang iemand jou en jouw collega’s vanuit een gezellig, houten huisje glühwein schenken. Perfect als jouw werkplek een grote parkeerplaats of ruime binnenplaats heeft. Trek allemaal een dikke winterjas aan, zet de kerst-playlist op en het feest kan beginnen!

Kerstman inhuren op kantoor

Wat past er nou beter bij de kerst dan een echte Kerstman? Je kunt kijken of een van je collega’s, of misschien wel de directeur, zich wil verkleden als Kerstman. De kans is groot dat niemand dit echt ziet zitten, maar niet getreurd! Je kunt via deze website namelijk een echte Kerstman inhuren die bijvoorbeeld als DJ fungeert of een hele kerstshow uitvoert. Vraag je collega’s om hun hele gezin uit te nodigen, dit is namelijk ook super leuk voor de kids. Deze Kerstman staat ook graag op video om jouw product of bedrijf te promoten, een win-win dus!

Kerstdiner organiseren op kantoor

In december zijn er een paar dingen die vaak jaarlijks terugkomen. Eén daarvan is natuurlijk lekker eten. Je kunt natuurlijk met je collega’s als jaarafsluiting lekker ergens gaan uiteten, maar hoe leuk is het om zelf een kerstdiner op kantoor te organiseren?! Zorg dat je zorgt voor een lange tafel, die mooi versierd is en schuif met zijn allen aan. Bestel een heerlijk kerstmenu online of, misschien nog leuker, laat iedereen zelf gerechten maken en proef elkaars kookkunsten.

Kerstfestival

Is het een goed jaar geweest voor jouw bedrijf en heb je de mogelijkheid om echt uit te pakken met jouw eindejaarsactiviteit? Dan zorgt het Kerstfestival voor de échte wow-factor! Met behulp van dit bedrijf kun je een pop-up festival organiseren die van jouw bedrijfsruimtes een feest maakt. Zij zorgen voor bijvoorbeeld een foodtruck, leuke kraampjes en mooie lampjes. Een super feestelijke sfeer dus. Een fijne bijkomstigheid: je hoeft hier zelf niet zoveel voor te regelen, alles wordt voor je gedaan! Scheelt wat stress ;).

Secret Santa

Iedereen denkt bij Kerstmis natuurlijk aan cadeautjes. Organiseer dit jaar samen met jouw collega’s een secret santa. Dit betekent dat je stiekem allemaal een beetje kerstman bent. Trek lootjes via deze website (en houd vooral geheim wie je hebt), vul jouw verlanglijstje in en ga aan de slag voor jouw getrokken lootje. Maak het persoonlijker door een gedicht te schrijven over degene die jij hebt getrokken of voeg er een kerstkaart aan toe met een persoonlijke boodschap voor het nieuwe jaar.

Kerst bij NasWerkt

Ook bij NasWerkt hebben we ieder jaar een leuke decemberactiviteit! Wat het dit jaar is, houden we nog even geheim, maar houd vooral onze sociale mediakanalen in de gaten ;).

Ben jij nou helemaal geïnspireerd om bij jouw nieuwe baan hét kerstevenement van de eeuw te organiseren? Solliciteer op een van onze vacatures en gooi een (kerst)balletje op bij jouw nieuwe werkgever!

Gerelateerde blogs

Vier de 'Dag van de flexmedewerker'
Werkgeluk en behoud werknemers

Vier de 'Dag van de flexmedewerker'

Jaarlijks staat op de derde donderdag van juni de flexwerker centraal tijdens de 'Dag van de flexmedewerker'. In dit artikel duiken we in de betekenis van deze dag en het belang van flexwerkers.
Lees meer
Blue Monday makkelijker maken voor jouw werknemers
Werkgeluk en behoud werknemers Tips en tricks

Blue Monday makkelijker maken voor jouw werknemers

Het is weer zo ver: Blue Monday. Een dag waarop veel goede voornemens officieel de deur uit zijn gevlogen, de dagen zijn donker en vakantie voelt ver weg. Hoe kun je nou als werkgever deze derde maandag van januari makkelijker maken? NasWerkt heeft 5 tips voor iedere werkgever verzameld!
Lees meer
Werving en selectie uitbesteden aan wervingsbureau of zelf doen?
Personeel werven Informatief

Werving en selectie uitbesteden aan wervingsbureau of zelf doen?

Twijfel jij bij het plaatsen van nieuwe vacatures steeds over het zelf blijven doen of om ervoor te kiezen om werving & selectie uit te besteden? In dit artikel zetten we de voors en tegens op een rij, zodat jij een objectieve keuze kunt maken.
Lees meer
Voordelen van samenwerken met een ABU-gecertificeerd uitzendbureau
Informatief Tips en tricks

Voordelen van samenwerken met een ABU-gecertificeerd uitzendbureau

Een belangrijk keurmerk binnen de uitzendbranche is het ABU-keurmerk. Wat betekent dit keurmerk eigenlijk en waarom moet je samenwerken met een ABU-gecertificeerd uitzendbureau? Je leest het hier!
Lees meer
Krappe arbeidsmarkt: feiten, cijfers en tips in 2024
Personeel werven Ontwikkelingen arbeidsmarkt

Krappe arbeidsmarkt: feiten, cijfers en tips in 2024

De krappe arbeidsmarkt blijft voorlopig. Maar personeel blijf je nodig hebben. Hier lees je feiten en cijfers over de arbeidsmarkt, en tips wat jíj kunt doen om je personeelstekort te doorbreken.
Lees meer
Tips en voorbeelden voor personeel werven
Personeel werven Tips en tricks

Tips en voorbeelden voor personeel werven

De arbeidsmarkt is momenteel zeer competitief, met meer vacatures dan beschikbare werkzoekenden. Hoe zorg je er in deze arbeidsmarkt voor dat jouw vacatures worden ingevuld? Jij moet opvallen bij werkzoekend Nederland! In deze blog vind je tips en originele voorbeelden om personeel te werven.
Lees meer