Check25.000+ mensen aan een baan geholpen

Waar ben je naar op zoek?

ChatGPT motivatiebrief: tips om gemakkelijk een sollicitatiebrief te schrijven met ChatGPT

 • Blogs
 • Motivatiebrief maken via ChatGPT
 • Home
 • Blogs
 • Motivatiebrief maken via ChatGPT

Je wilt solliciteren op jouw droombaan en eruit springen met jouw sollicitatiebrief. Veel mensen hebben moeite met het schrijven van een motivatiebrief. Niet iedereen is creatief met taal. En dat is helemaal niet erg! Gelukkig biedt ChatGPT, een veelgebruikte AI-tool, een handige oplossing voor jou. In deze blog leggen we uit hoe je ChatGPT kunt gebruiken om een overtuigende motivatiebrief te schrijven, delen we een voorbeeld, en geven we praktische tips om jouw sollicitatieproces eenvoudiger te maken.

Wat is ChatGPT?

ChatGPT is een AI-tool ontwikkeld door OpenAI. Artificial Intelligence (AI) is technologie waarmee computers denken en leren als mensen. ChatGPT kan op basis van jouw input teksten genereren, waaronder e-mails en motivatiebrieven. En het leuke is dat dit gratis is!

Het enige wat je hoeft te doen is de juiste opdracht en informatie geven, ChatGPT doet de rest. Zie het als een soort digitale assistent. Perfect voor wie geen talenknobbel, weinig tijd of inspiratie heeft, en foutloos wil schrijven. Zo maak je toch de indruk die je wil maken. 

Iemand die ChatGPT gebruikt Afbeelding met een persoon die ChatGPT gebruikt

Het nut van een goede motivatiebrief

Een goede motivatiebrief is belangrijk omdat het je helpt op te vallen tussen andere kandidaten. Het laat zien dat je begrijpt wat de functie en het bedrijf nodig hebben en waarom jij de juiste persoon bent. Met een sterke brief kun je laten zien dat je gemotiveerd bent en de juiste ervaring hebt, waardoor je meer kans maakt om uitgenodigd te worden voor een gesprek.

Waarom past deze functie bij je?

Het lijkt je leuk om bij dit bedrijf te werken. Maar waarom? En waarom pas jij bij de functie? Breng dit in kaart voor jezelf, want deze informatie heeft ChatGPT ook nodig om in je brief te verwerken. Het is belangrijk dat je de motivatie later in een gesprek toe kunt lichten, dus het moet wel bij je passen. 

Hoe gebruik je ChatGPT voor een motivatiebrief? Laat AI je sollicitatiebrief schrijven!

Het gebruik van ChatGPT voor het schrijven van een motivatiebrief is eenvoudig als je deze stappen volgt:

 1. Verzamel eerst je informatie: Noteer de belangrijkste punten die je in je motivatiebrief wil benoemen, zoals je naam, de functie waarop je solliciteert, je relevante ervaring voor deze functie, en waarom je geïnteresseerd bent in de baan. Benoem vooral de punten waarom ze voor jou moeten gaan, en niet voor iemand anders.
 2. Geef duidelijke instructies: Voer deze informatie in bij ChatGPT met een duidelijke opdracht, bijvoorbeeld: "Schrijf een motivatiebrief voor de functie van Logistiek Medewerker bij NasWerkt, waarin ik benadruk dat ik ervaring heb met orderpicken, het controleren van producten en dat ik zowel zelfstandig als in een team goed kan werken. Verwerk een aantal punten uit de vacature in de sollicitatiebrief. Dit is de vacaturetekst: [Kopieer en plak de vacaturetekst waarop je wilt solliciteren hierin]”
 3. Bekijk en bewerk: Lees de gegenereerde motivatiebrief zorgvuldig door. Pas deze aan waar nodig om hem persoonlijker te maken en te zorgen dat alle informatie klopt. AI is niet foutloos. Kopieer NOOIT de volledige tekst, want dan is het duidelijk te zien dat je hem niet zelf gemaakt hebt en kan het zijn dat informatie niet helemaal klopt!

Voorbeeld vacature waar je op wil solliciteren

Logistiek Medewerker bij Movianto via NasWerkt

Ga aan de slag als Logistiek Medewerker bij Movianto en heb impact op de gezondheid van mensen! Je kunt hier direct aan de slag gaan en verdient een bruto uurloon vanaf € 14,12 exclusief toeslagen! Lees snel verder!

Over de functie

Als Logistiek Medewerker bij Movianto heb je met jouw team direct impact op de gezondheid van mensen. Als Logistiek Medewerker zorg je ervoor dat medische producten op tijd en correct worden verpakt en klaargemaakt voor verzending. Je gebruikt een handscanner om bestellingen te verwerken en zal ook laden en lossen van de vracht. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het ontvangen en registreren van binnenkomende goederen en voor het beheren van de voorraad. Zodra je klaar bent met je logistieke taken, zorg je ervoor dat de werkplek netjes en georganiseerd is.

Je werkdagen als Logistiek Medewerker zijn van maandag tot en met vrijdag, dit is in dagdiensten van 8:00 tot 17:00 uur of verschoven diensten van 7:00 tot 19:00 uur of 10:00 tot 19:00 uur.

De werkomgeving is fris, maar maak je geen zorgen, je krijgt speciale kleding zodat je het warm houdt, plus een toeslag voor het werken in deze omstandigheden!

Wat wij bieden 

 • Een bruto uurloon van minimaal € 14,12;
 • Voor het werken in de koel- en vriescel ontvang je een extra vergoeding;
 • Reiskostenvergoeding van € 0,23 per km;
 • Je ontvangt 25 vakantiedagen en 8,33% vakantiegeld;
 • Je bouwt pensioen op;
 • Kans op een vaste baan bij Movianto;
 • Een gezellige kantine met alle benodigdheden en een pingpongtafel om even te relaxen;
 • Bij ons worden successen gevierd en is iedereen even belangrijk.

Wat wij vragen 

 • Mbo- werk- en -denkniveau, bij voorkeur opgeleid in een logistieke richting;
 • Je werkt nauwkeurig;
 • Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Het is fijn als je ervaring hebt in de logistiek.

Over het bedrijf

Doordat de medewerkers bij Movianto gepassioneerd aan de slag gaan en er ondanks de hectiek een ontspannen en gezellige sfeer hangt, werkt iedereen met veel plezier samen. Ook vinden wij het belangrijk om successen te vieren en is iedereen even belangrijk. Bij ons staat de klant altijd centraal! Je komt te werken in ons grote, gekoelde magazijn; het is gemiddeld tussen de 2 en 8 graden, uiteraard verzorgen wij kleding zodat je hier lekker warm hebt. De producten die je tegenkomt zijn medicijnen en medische apparatuur. Jij als medewerker voelt je trots, want jij werkt met producten dat mensen hun levens kunnen redden!

Herken jij jezelf in deze functie?

Ben je enthousiast geworden om als Logistiek Medewerker aan de slag te gaan in Oss? Dan zijn wij op zoek naar jou! Als er nog vragen zijn kun je Bo altijd bereiken op [telefoonnummer] of mail naar [e-mailadres].  

Toon meer

Voorbeeld motivatiebrief met ChatGPT

Om je een idee te geven van hoe een door ChatGPT gegenereerde motivatiebrief eruit kan zien, hebben we een voorbeeld voor je gemaakt:

“Beste Bo,

Met veel enthousiasme solliciteer ik op de functie van Logistiek Medewerker bij Movianto. Met mijn ruime ervaring in orderpicken en het controleren van producten, ben ik ervan overtuigd dat ik een waardevolle aanvulling zal zijn op het team. De kans om een directe impact te hebben op de gezondheid van mensen spreekt mij enorm aan. 

In mijn vorige functie heb ik ruime ervaring opgedaan met orderpicken, het controleren van producten en het verwerken van bestellingen met een handscanner. Deze ervaring sluit perfect aan bij de taken zoals beschreven in de vacature bij Movianto. Ik heb niet alleen bewezen dat ik nauwkeurig werk, maar ook dat ik goed kan omgaan met verantwoordelijkheden zoals het ontvangen en registreren van binnenkomende goederen en het beheren van de voorraad. Het laden en lossen van vrachtwagens behoort eveneens tot mijn dagelijkse werkzaamheden, waardoor ik fysiek werk gewend ben en weet hoe belangrijk het is om een werkplek netjes en georganiseerd te houden.

Een van de aspecten die mij het meest aanspreekt aan deze functie, is de teamspirit en gezellige sfeer die bij Movianto heerst. Ik werk zowel zelfstandig als in teamverband goed en geniet van de samenwerking met collega’s om gezamenlijke doelen te bereiken. De mogelijkheid om successen te vieren en de gelijkwaardigheid binnen het team spreken mij erg aan.

Ik kijk ernaar uit om mijn enthousiasme en ervaring in te zetten bij Movianto en bij te dragen aan het succes van het team. Graag licht ik mijn sollicitatie in een persoonlijk gesprek verder toe.

Met vriendelijke groet,
Rob”

Tips voor het gebruik van ChatGPT voor je AI motivatiebrief

 1. Wees specifiek: Hoe specifieker je input, hoe beter het resultaat. Geef details over de functie en je ervaring;
 2. Controleer altijd: AI is handig, maar niet perfect. Controleer de gegenereerde tekst op fouten en pas deze aan waar nodig;
 3. Maak het persoonlijk: Voeg een persoonlijke touch toe om de brief authentiek te maken. Vertel bijvoorbeeld waarom je specifiek voor dit bedrijf wilt werken.

Het schrijven van een motivatiebrief hoeft geen stressvolle taak te zijn. Met AI (ChatGPT) kun je eenvoudig een professionele en overtuigende brief opstellen. Door duidelijke instructies te geven en de gegenereerde tekst zorgvuldig te controleren en aan te passen, kun je jouw kansen verbeteren. Probeer het eens en ervaar zelf hoe ChatGPT jouw sollicitatieproces kan vereenvoudigen!

Ga direct aan de slag met jouw motivatiebrief!

Succes met je sollicitatie! We ontvangen je sollicitatie graag.  
Wil je meer sollicitatietips of hulp bij het solliciteren? Bekijk onze blogs voor meer informatie. Of maak via onze gratis cv-maker eenvoudig je nieuwe cv. 

Gerelateerde blogs

Winterdip voorkomen: 7 tips
Tips en tricks

Winterdip voorkomen: 7 tips

Winter, de tijd van warme chocolademelk met slagroom, gezelligheid, en… de beruchte winterdip. Niet bepaald een feestje waar je graag aan deelneemt. Wat is dat eigenlijk, een winterdip? En hoe kan je een winterdip voorkomen?
Lees meer
7 tips tegen hitte op de werkvloer
Tips en tricks

7 tips tegen hitte op de werkvloer

Help! Het is veel te warm om te werken! NasWerkt heeft speciaal voor jou in deze blog 7 tips verzameld hoe jij de hitte op de werkvloer overleeft. Zo houd jij jouw hoofd koel!
Lees meer
Wat zet ik op een cv?
Tips en tricks

Wat zet ik op een cv?

Een goed cv is ontzettend belangrijk als je solliciteert voor een nieuwe baan. Wist je namelijk dat je binnen zes seconden de aandacht van de intercedent moet pakken, voordat hij of zij afhaakt?! Des te meer reden dus om over een fantastische cv te beschikken als jij op zoek bent naar die nieuwe uitdaging!
Lees meer
9 tips sollicitatiegesprek
Tips en tricks

9 tips sollicitatiegesprek

Tijdens een sollicitatiegesprek wil je jezelf natuurlijk van je beste kant laten zien. Maar hoe doe je dat nou precies? Met onze tips zorgen we ervoor dat jij jouw sollicitatiegesprek goed ingaat. Je krijgt tenslotte maar één kans voor een goede eerste indruk!
Lees meer
5 redenen waarom je moet werken in de gezondheidsindustrie
Werken als

5 redenen waarom je moet werken in de gezondheidsindustrie

Wil je een carrière waarin je echt een verschil kunt maken? Ontdek waarom je moet werken in de gezondheidsindustrie, bij bedrijven die levensreddende medicijnen en apparatuur leveren.
Lees meer
Waarom je vakantiedagen opnemen slim is
Werkgeluk

Waarom je vakantiedagen opnemen slim is

Ontdek waarom je vakantiedagen opnemen een slimme zet is. Lees hoe vakanties bijdragen aan je gezondheid, productiviteit, creativiteit, en een succesvolle carrière.
Lees meer