Check25.000+ mensen aan een baan geholpen

Waar ben je naar op zoek?

Werken in de Logistiek: 5 redenen om Logistiek werk te doen

17 oktober 2023
  • Blogs
  • 5 redenen om te werken in de Logistiek
  • Home
  • Blogs
  • 5 redenen om te werken in de Logistiek

Werken in de Logistiek

De Logistiek is belangrijker dan je denkt. Denk eens aan dat ene cadeau wat je voor Kerst bestelt en op tijd in huis wilt hebben. We staan er niet vaak bij stil, maar achter al onze online aankopen gaat een hele logistieke wereld schuil. Door de opkomst van online winkelen is de vraag naar Logistiek personeel de afgelopen jaren ontzettend toegenomen. Logistiek Medewerkers zijn onmisbaar, ze zijn de ruggengraat van de economie.

Als je op zoek bent naar een carrière die nooit stilstaat en vol kansen zit, ben je hier aan het juiste adres. NasWerkt deelt 5 redenen waarom werken in de Logistiek een slimme zet is.

Werken in de Logistiek: volop kansen voor groei

Zowel met als zonder ervaring kun je snel aan de slag in de Logistiek. Binnen de logistieke sector zijn er voldoende functies waarin jij je kunt ontwikkelen.

Als je geen of weinig ervaring hebt, begin je met een rol als Orderpicker, Bezorger, Reach- of Heftruckchauffeur, Logistiek Medewerker of Magazijnmedewerker.

Heb je al werkervaring binnen een andere sector of in de Logistiek, bijvoorbeeld als Logistiek Medewerker, en heb je de ambitie om door te groeien? Dan kun je bijvoorbeeld werken als Logistiek Planner of Logistiek Administratief Medewerker.

Heb je uiteindelijk de ambitie om (verder) door te groeien? Groei door tot Teamleider of Logistiek Manager. Je gaat dan aan de slag met de procesmatige en leidinggevende kant, om nog efficiënter en beter te werken.

Logistieke Medewerkers – de ruggengraat van bedrijven

Het lijkt vrij simpel: je bezoekt een online webshop en je schaft een product aan, waarna je dit al snel in ontvangst neemt. Maar dat lijkt alleen maar zo! Achter deze simpele aankoop schuilt een volledige keten. Logistiek omvat de transport, organisatie, planning én distributie van goederen.

De branches Logistiek en Magazijn worden vaak aan elkaar gelinkt, omdat magazijnen meestal een onderdeel zijn van het logistieke proces. Hetzelfde geldt voor Transport, aangezien een Chauffeur en Transportplanner bijvoorbeeld nodig zijn om het logistieke proces te voltooien.

Het hart van bedrijfsactiviteiten klopt dus om de Logistiek. Logistieke Medewerkers zorgen ervoor dat producten op tijd op hun bestemming aankomen, waardoor bedrijven soepel kunnen draaien en consumenten op tijd hun bestelde product in huis hebben. Van beperkt houdbare producten in de supermarkt en cadeaus voor de feestdagen, tot medische benodigdheden in het ziekenhuis.

Logistieke helden maken onmogelijke deadlines mogelijk. Het mooie is dat jij daarin een belangrijke rol kan spelen!

Groeiende vraag naar Logistiek Medewerkers

De vraag naar Logistiek Medewerkers groeit als nooit tevoren. Met de steeds toenemende e-commerce – via websites als Bol.com en Zalando – en de wereldwijde handel, zijn Logistiek Medewerkers niet weg te denken. De logistieke sector is constant in beweging, dat biedt genoeg kansen op werk.

Om je een goed beeld te geven van de groei binnen de logistieke sector, geven we je enkele cijfers. Sinds de coronacrisis (2021) zijn de ontstane vacatures binnen de Transport en Logistiek van 106.400 naar 110.100 per jaar gegaan (CBS, 2023). Doordat er meer vraag is naar Logistiek Medewerkers dan het aantal beschikbare arbeidskrachten, heb jij een sterke positie op de arbeidsmarkt.

Dynamische werkomgevingen met Logistiek werk

Werken in de logistiek kan in diverse werkomgevingen plaatsvinden. Denk hierbij aan een distributiecentrum, productiebedrijf, transportbedrijf, magazijn of groothandel. Waar kies jij voor? De keuze is reuze!

Binnen de Logistiek zijn er genoeg uitdagingen, wat ervoor zorgt dat je in je werkweken meestal voldoende afwisseling hebt. Zo kan het behoorlijk complex zijn om het voorraadbeheer in orde te hebben, kosten effectief te beheren of te voldoen aan de eisen op het gebied van duurzaamheid.

Een goed salaris en andere voordelen

Naast voldoende afwisseling in je werk in de Logistiek, word je inspanning goed beloond. Verwacht aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, zoals een goed salaris, voldoende vakantiedagen en toeslagen. Werk je in de avond of nacht? Je krijgt vaak een mooie toeslag, waardoor je nóg meer verdient! Daarnaast kan je binnen de Logistiek vaak opleidingen en cursussen volgen, zodat jij je blijft ontwikkelen.

Via de link aan het einde van deze blog kun je de vacatures Logistiek, zoals Logistiek Medewerker, Magazijnmedewerker en Teamleider Logistiek bekijken, om te zien wat de arbeidsvoorwaarden per opdrachtgever zijn.

Waar vind je Logistiek vacatures?

Duik in een magazijn vol met kansen! Logistieke vacatures vind je op diverse online platforms, zoals op de website van uitzendbureaus en werving- en selectiebureaus, die zich richten op logistieke functies. Je vindt logistieke vacatures in heel Nederland. Of je nu in Gelderland, Noord-Brabant of Limburg woont!

Gerelateerde blogs

5 redenen waarom je moet werken in de gezondheidsindustrie
Werken als

5 redenen waarom je moet werken in de gezondheidsindustrie

Wil je een carrière waarin je echt een verschil kunt maken? Ontdek waarom je moet werken in de gezondheidsindustrie, bij bedrijven die levensreddende medicijnen en apparatuur leveren.
Lees meer
Werken als Procesoperator
Werken als

Werken als Procesoperator

Een Procesoperator is de sleutel tot een soepel verlopend productieproces, waarbij zowel machines als verschillende procesmatige stappen nauwlettend worden gecontroleerd en verbeterd. Maar wat houdt dit vakgebied nu eigenlijk in? Je leest het in deze blog!
Lees meer
Waarom je vakantiedagen opnemen slim is
Werkgeluk

Waarom je vakantiedagen opnemen slim is

Ontdek waarom je vakantiedagen opnemen een slimme zet is. Lees hoe vakanties bijdragen aan je gezondheid, productiviteit, creativiteit, en een succesvolle carrière.
Lees meer
Minimumloon 2024
Informatief

Minimumloon 2024

Zit je in spanning over de veranderingen in het minimumloon in 2024? Wees gerust, we hebben alle informatie die je nodig hebt! En… Het is goed nieuws! Wat betekent dit voor jou?
Lees meer
Motivatiebrief maken via ChatGPT
Tips en tricks

Motivatiebrief maken via ChatGPT

Je hoeft geen talenknobbel te hebben om een goede motivatiebrief te hebben. Schrijf eenvoudig een overtuigende sollicitatiebrief met ChatGPT. Ontvang een persoonlijke en foutloze motivatiebrief, perfect afgestemd op de functie en jouw kwalificaties.
Lees meer
Werken via uitzendbureau voordelen en nadelen
Informatief

Werken via uitzendbureau voordelen en nadelen

Misschien denk je bij een uitzendbureau alleen dat het een saai kantoor in een centrum is dat mensen aan tijdelijk werk of een vakantiebaan helpt. Er zijn veel vooroordelen over, maar niets is minder waar! In deze blog geven we je de voordelen én nadelen van werken via een uitzendbureau.
Lees meer