Check25.000+ mensen aan hun droombaan geholpen

Check73% groeit door naar een vaste baan

Waar ben je naar op zoek?

Hoera! NasWerkt viert 20-jarig jubileum

20 juni 2024

Donderdag 20 juni 2024 vieren we bij NasWerkt een speciaal moment: ons 20-jarig jubileum! Al twintig jaar helpen we werkzoekend Nederland bij het vinden van hun droombaan en ondersteunen we werkgevers met hun personeelsvraag. We staan graag stil bij deze mijlpaal en nemen je mee in de gebeurtennissen van de afgelopen twee decennia.

2004: Het jaar dat het allemaal begon

In 2004 begon NasWerkt, toen nog bekend als Werkpunt Brabant, als een klein uitzendbureau dat kandidaten en opdrachtgevers aan elkaar koppelde. Richard Nas - de huidige eigenaar - begon hier als stagiair, groeide door tot uitzendkracht en Intercedent, en werkte zich op tot Vestigingsmanager. In 2010 nam Richard het bedrijf over en werd eigenaar en algemeen directeur van NasWerkt. Dave Baardman werkte destijds ook al bij NasWerkt en werd in 2021 mede-eigenaar.

In 2004 ontstond NasWerkt, toen nog bekend als Werkpunt Brabant

NasWerkt voor iedereen... en overal?

In de afgelopen 20 jaar zijn we op diverse plekken in Nederland gevestigd geweest, zoals in Tilburg, Oss, Oisterwijk en Raamsdonksveer. We hebben zelfs een korte periode een vestiging gehad in Amsterdam. Deze vestigingen zijn inmiddels verhuisd. Leuk feitje: wist je dat NasWerkt in 2020 een vestiging op Curaçao wilde openen, maar dat dit door corona helaas niet is gelukt? 

20 jaar NasWerkt: door de jaren heen heel veel uitzendbureaus gehad

De dienstverleningen door de jaren heen

NasWerkt begon in 2004 als een kleinschalig uitzendbureau. Door de jaren heen is er veel veranderd. Onze dienstverlening gaat nu verder dan alleen het uitzenden van personeel. Met uitbreiding naar detachering en werving & selectie van vaste krachten, bieden we een oplossing voor elke personeelsvraag. Ook in-house recruitment en maatwerkdiensten zijn toegevoegd om opdrachtgevers nog beter te helpen.

NasWerkt werd vooral succesvol door bemiddeling in de Transport, Logistiek en Productie, maar al snel volgden andere vakgebieden zoals Administratie en Commercie. Inmiddels zijn we actief in 15 vakgebieden!

Het ontstaan van de missie en visie

Toen NasWerkt begon, was er geen officiële missie en visie; die kwam pas in de loop van 2023. Wat echter altijd het motto is geweest volgens Richard: “Wij willen winnen, bewijzen dat we het kunnen en sneller en beter zijn.” In 2023 wilden we als organisatie een professionele missie en visie op papier hebben, zodat dit beter kon worden vertaald in onze uitingen en duidelijk maakte waar wij als bedrijf voor staan en wie wij zijn.

Onze missie is dat wij geluk bieden op de dag, en zekerheid voor de toekomst. Wij investeren in de ontwikkeling van onze medewerkers en maken aansluiting op de ambities van de werkzoekenden. Wij verdiepen ons in de HR-uitvraag van onze opdrachtgevers en creëren duurzame samenwerkingen.

Wij werken constant aan onze missie door vanuit persoonlijk contact te werken en altijd flexibel te zijn en vooruit te denken. Daarnaast hechten wij veel waarde aan het hebben van een maatschappelijk belang en streven ernaar ons hier maximaal voor in te zetten. 

Partnership met N.E.C.

NasWerkt is sinds 2014 partner van de voetbalclub N.E.C. Nijmegen. “Ik weet nog goed dat we de eerste keer op de ledboarding langs het veld in de Goffert zichtbaar waren, dat was heel indrukwekkend. Als kers op de taart kwam in 2018 het eerste tenue waar wij als rugsponsor op stonden. N.E.C. biedt NasWerkt een platform om onze bedrijfseconomische en maatschappelijke doelstellingen extra kracht bij te zetten. NasWerkt staat voor continuïteit en betrouwbaarheid. Een langdurig partnership met N.E.C. is interessant om samen tot succes te komen.” – aldus Richard.

Inmiddels hebben we  een partnership van 10 jaar aangetikt, de helft van dit jubileum dus! Het is mooi om te zien wat we allemaal georganiseerd hebben de afgelopen 10 jaar. Dit ging van N.E.C.-vlaggetjes voor het hele stadion regelen en een winterbarbecue organiseren met N.E.C.-maatschappelijk, tot Ronnie Ruysdael op de middenstip laten optreden voorafgaand aan de derby.

In het 20-jarig jubileum van NasWerkt zijn we al 10 jaar partner van N.E.C. Nijmegen

Terug naar het heden: NasWerkt tegenwoordig

Twee decennia later bestaat NasWerkt inmiddels uit vijf vestigingen; in Noord-Brabant (Waalwijk, Den Bosch en Eindhoven), Gelderland (Nijmegen) en Limburg (Venray). Het team van NasWerkt bestaat uit ongeveer 42 medewerkers. Dit was 20 jaar geleden nog niet te bedenken…

Samen successen vieren

Bij NasWerkt draait het om hard werken, maar ook om gezelligheid. We vieren onze successen graag samen en hebben dat de afgelopen 20 jaar regelmatig gedaan. Zo hebben we door de jaren heen diverse bedrijfsuitjes gehad, zowel in binnen- als buitenland. In 2022 zijn we naar Marbella geweest, en in 2023 naar Valencia! Dit jaar staat Barcelona op de planning, mede om dit 20-jarige jubileum te vieren.

Samen successen vieren in 20 jaar NasWerkt: reis naar Valencia in 2023!

De NasWerkt-formule door de jaren heen

Ondanks dat we veel diverse vestigingen hebben gehad en medewerkers hebben zien komen en gaan, is er één ding altijd hetzelfde gebleven: de NasWerkt-aanpak. In deze aanpak staan al 20 jaar een aantal dingen centraal: een persoonlijke benadering, eerlijkheid en informeel, laagdrempelig contact. Deze waarden waren belangrijk in 2004 en zijn dat in 2024 nog steeds.

Intern noemen we deze formule wel eens het ‘NasWerkt-jasje’. Medewerkers zeggen dat als je eenmaal bij NasWerkt werkt, je nooit meer weg wilt. Onze Recruitment Specialist Bertine begon haar carrière bij NasWerkt en werkt er inmiddels al 12,5 jaar! Ook helpt Wil ons al sinds voordat Werkpunt Brabant bestond. Hij begon als assistent van de vader van Richard en doet nog steeds klusjes voor NasWerkt.

In gesprek met eigenaren Dave en Richard

Wat zijn jullie leukste herinneringen van de afgelopen 20 jaar?

"De tripjes naar Marbella en Valencia met het hele team waren erg speciaal voor ons," vertellen Richard en Dave. "Maar we herinneren ons nog goed dat we, toen we nog met z'n zessen waren, uiteten gingen in een teppanyaki restaurant in Amsterdam. Dat was destijds een bijzondere mijlpaal, omdat het een chique tent was waar we met z'n allen heen konden gaan."

"NasWerkt boekte al diverse successen," vervolgen ze, "waaronder de nominatie voor de titel 'MKB Uitzendbureau van het Jaar' in 2014. In 2015 ontvingen we een FD Gazellen Award voor de snelst groeiende bedrijven in Nederland. Dit hadden we nooit alleen kunnen bereiken. We zijn met z'n tweeën heel goed, maar niets zonder ons team."

En de meest bijzondere momenten die jullie hier hebben meegemaakt?

De uitzendbranche was destijds anders dan nu, vertellen Dave en Richard: "Het was toen heel normaal om al om 04:45 's ochtends in de auto te springen om uitzendkrachten naar hun werk te brengen. Soms werd je wakker gebeld omdat iemand niet kon werken, en dan sprong je zelf in de auto om aan de slag te gaan bij die opdrachtgever. Je wilt een opdrachtgever niet teleurstellen."

"Dave en ik maakten vaak onderweg de planning als bijrijders," zegt Richard. "Daar kun je je nu niets meer bij voorstellen, want nu hebben we voor alle werkzaamheden iemand die alles achter de schermen regelt. Dat we regelmatig zelf de auto instapten om mee te werken, heeft ervoor gezorgd dat we een goede band met opdrachtgevers hebben opgebouwd. 80 procent van de klanten werken we al sinds het begin mee samen, zoals Lammers Transport en Abrex Logistics."

Richard voegt toe: "De afgelopen jaren zijn we steeds meer van het 'bedrijf laten bloeien' naar het 'zien bloeien' gegaan. Het maakt ons erg trots op de mensen om ons heen, dat wij ze dit toe kunnen vertrouwen."

"Begin dit jaar hadden we onze eerste kick-off met alle vestigingen en labels bij elkaar," zegt Dave. "Op zulke momenten besef je echt wat je allemaal hebt meegemaakt en hoe trots je op jezelf en iedereen om je heen bent."

NasWerkt viert 20-jarig jubileum: in gesprek met eigenaren Richard Nas en Dave Baardman

In gesprek met Bertine, die al 12,5 jaar in dienst is

"Een van mijn leukste herinneringen is de verhuizing van een klein kantoor in Nijmegen naar de Nassausingel. Daar zijn we gegroeid van zes medewerkers naar een veel groter team. Ik heb veel mensen zien komen en gaan, maar het is leuk om te zien dat Anne, Kirsty en Martijn hier bijvoorbeeld ook nog steeds werken.

We zijn van een oubollig, klein en jong bedrijf uitgegroeid tot een groter en professioneler bedrijf. Ik werkte hier nog in de tijd van de urenbonnen, wat nu natuurlijk allemaal online gaat. We plakten zelfs onze vacatures op de ramen.

Ondanks onze groei is het mooi om te zien dat de interne verhoudingen niet veel zijn veranderd. Er zijn nog steeds korte lijnen en iedereen is gelijk aan elkaar. Als ik het ergens niet mee eens ben, kan ik dat nog steeds tegen Richard zeggen en luistert hij."

Benieuwd naar een recap van de afgelopen 20 jaar?

Bedankt en op naar nog tientallen jaren!

Dit jubileum zou niet mogelijk zijn geweest zonder onze medewerkers, flexkrachten en het fantastische NasWerkt-team. We willen iedereen bedanken die de afgelopen 20 jaar deel van ons uitmaakte, en we kijken uit naar de volgende 20 jaar!