Check25.000+ mensen aan een baan geholpen

Waar ben je naar op zoek?

Verlof en reserveringen

Wat zijn vakantiedagen en hoe kan je eigenlijk vrij vragen? Het antwoord op deze en andere vragen vind je hieronder!

Hoeveel vakantiegeld en vakantiedagen heb ik opgebouwd?

Hoeveel vakantiegeld en vakantiedagen je hebt opgebouwd kun je zien in Mijn NasWerkt. Log in op jouw account en ga naar "Reserveringen". De gereserveerde bedragen zijn bruto. Dit betekent dat hier nog belasting van wordt afgetrokken.

Je reserveringen zijn ook terug te vinden op je loonstrook.

Hoe kan ik vrij vragen van werk?

Vrij vragen van werk voor vakantie of een afspraak is soms nodig. In overleg met jouw leidinggevende en contactpersoon bij NasWerkt kun je vrije dagen aanvragen. Stuur een e-mail naar jouw contactpersoon van NasWerkt met jouw aanvraag en wij zorgen dat het in ons systeem verwerkt wordt. 

Wat zijn vakantiedagen?

Vakantiedagen kun je opnemen als je betaald vrij wilt hebben, bijvoorbeeld voor een afspraak of om op vakantie te gaan. Wettelijk gezien heeft iedereen recht op 20 vakantiedagen per jaar o.b.v. een fulltime dienstverband, wat neerkomt op 4 werkweken. Afhankelijk van welk bedrijf je werkt kan het zijn dat je aanvullend nog extra vakantiedagen krijgt. 

Werk je parttime? Dan krijg je naar verhouding een aantal vakantiedagen. 

Bijvoorbeeld: bij een dienstverband van 32 uur heb je recht op 16 wettelijke vakantiedagen per jaar, wat ook gelijk staat aan 4 werkweken. Zo heb je in verhouding evenveel vrije dagen als bij een fulltime dienstverband.