Check25.000+ mensen aan een baan geholpen

Waar ben je naar op zoek?

Uitzenden

Wat kost nou een uitzendkracht en hoe zit het met contracten? Het antwoord op deze en andere vragen vind je hier!

Wat kost een uitzendkracht?

De kosten voor het inzetten van een uitzendkracht via NasWerkt zijn afhankelijk van een aantal factoren. Denk daarbij aan het type functie en de beschikbaarheid van geschikte kandidaten. Het vinden van de juiste kandidaat is maatwerk. 

Als je een uitzendkracht inhuurt worden de kosten bepaald op basis van de omrekenfactor. Deze wordt toegepast op het bruto uurloon van de uitzendkracht en bevat alle kosten, zoals loon, doorbetaling tijdens ziekte, etc. Als opdrachtgever betaal je alleen voor de daadwerkelijke gewerkte uren van de uitzendkracht. Het voordeel voor jou als werkgever is dat je geen extra administratieve lasten hebt en flexibel personeel kunt inzetten zonder langdurige verplichtingen. 

Wat is uitzenden?

Met uitzenden neemt de opdrachtgever (inlener) personeel via NasWerkt in dienst. Wij zorgen voor het werving- en selectieproces en fungeren als werkgever. De uitzendmedewerker gaat met NasWerkt een arbeidsovereenkomst aan. Wij dragen de verantwoordelijkheid voor het uitbetalen van het loon en alle personeelskosten, inclusief administratie, verzuimbeheer en begeleiding bij ziekte.

Wat zijn de voordelen van uitzenden?

Wanneer je kiest voor een nieuwe medewerker op basis van uitzenden dan heeft dat een aantal voordelen voor jou als opdrachtgever. Allereerst neemt NasWerkt jou het werk uit handen: wij zorgen voor de werving van jouw nieuwe medewerker. Een uitzendkracht gaat een arbeidsovereenkomst aan met NasWerkt en staat dus niet op jouw loonlijst, waardoor je minder risico loopt. 

Bij personeel op basis van uitzenden kun je snel en flexibel op- en afschalen om bijvoorbeeld ziekte, verlof, vakantie of piektijden op te vangen.