Check25.000+ mensen aan een baan geholpen

Waar ben je naar op zoek?

Salaris

Wanneer krijg je uitbetaald en wat is nou loonheffingskorting? Het antwoord op deze en andere vragen vind je hieronder! 

Waar vind ik mijn jaaropgave?

Jouw jaaropgave kun je gemakkelijk terugvinden in de Mijn NasWerkt omgeving. Onder Loonstroken filter je aan de rechterkant op "Toon alleen jaaropgave". 

De jaaropgave is ieder jaar in januari beschikbaar voor het voorgaande jaar. Jouw jaaropgave van 2023 kun je dus vanaf januari 2024 inzien. 

Wat is Premie PAWW?

PAWW-premie

Vanaf 1 augustus 2022 zijn uitzendkrachten verplicht om deel te nemen aan de PAWW-regeling. Dit betekent dat je als uitzendkracht een eigen bijdrage betaalt, die ervoor zorgt dat je langer gebruik kunt maken van een WW-uitkering als je zonder werk komt te zitten. Deze eigen bijdrage is 0,2% van je bruto salaris.

Waarom gebeurt dit?

Tegenwoordig heb je minder lang recht op een WW-uitkering. Door de PAWW-regeling wordt ervoor gezorgd dat je toch langer gebruik kunt maken van een WW-uitkering in geval van werkloosheid of arbeidsongeschiktheid. Ben je benieuwd hoe je dit terug kan zien? Op je loonstrook staat Premie PAWW, hier zie je het bedrag dat je betaalt.

Wanneer is mijn loonstrook beschikbaar?

Je loonstrook is op vrijdag beschikbaar in Mijn NasWerkt. Hier kun je jouw loonstrook bekijken en eventueel downloaden.

Afhankelijk van de frequentie van uitbetaling waar je voor hebt gekozen is je nieuwste loonstrook elke week of vierwekelijks beschikbaar.

Wanneer wordt mijn salaris uitbetaald?

Wanneer je werkt via NasWerkt kun je er voor kiezen om elke week of één keer per vier weken je salaris te ontvangen. Iedere woensdag verzorgen wij de verloning.

Kies je voor de vierwekelijkse verloning dan ontvang je jouw salaris op de volgende dagen:

Periode Week Uitbetaling
1 1 t/m 4 31 januari 2024
2 5 t/m 8 28 februari 2024
3 9 t/m 12 27 maart 2024
4 13 t/m 16 24 april 2024
5 17 t/m 20 22 mei 2024
6 21 t/m 24 19 juni 2024
7 25 t/m 28 17 juli 2024
8 29 t/m 32 14 augustus 2024
9 33 t/m 36 11 september 2024
10 37 t/m 40 9 oktober 2024
11 41 t/m 44 6 november 2024
12 45 t/m 48 4 december 2024
13 49 t/m 52 2 januari 2025

 

Wat is loonheffingskorting?

Loonheffingskorting is een korting op de belasting die je krijgt als je werkt of gewerkt hebt. Door loonheffingskorting toe te passen betaal je dus minder belasting over jouw salaris. Zo hou je aan het einde van de maand dus netto meer over. 

Je mag loonheffingskorting maar bij één werkgever toepassen. Heb je meerdere werkgevers, dan vraag je maar bij één van hen loonheffingskorting aan. 

Tip: kies ervoor om de loonheffingskorting toe te passen bij het bedrijf waar je het meeste verdient, zo heb je er financieel het meest profijt van!

Wat is vakantiegeld?

Vakantiegeld is een extra bedrag dat in principe bedoeld is om jouw vakantie van te betalen. Tegenwoordig wordt het ook vaak gebruikt om te sparen of voor andere investeringen.

In Nederland bedraagt het vakantiegeld minimaal 8% van je brutoloon. Het vakantiegeld wordt vaak uitbetaald aan het eind van de maand mei. Hoeveel vakantiegeld je krijgt hangt af van jouw salaris van het afgelopen jaar. Het wordt berekend over het loon van 1 juni van het afgelopen jaar tot 1 juni van dit jaar. 

Net als bij het bruto- en nettoloon is er een verschil tussen het vakantiegeld dat je opbouwt en dat je uiteindelijk krijgt uitbetaald. Over je vakantiegeld betaal je namelijk ook belasting. Vakantiegeld wordt gezien als bijzonder tarief, wat betekent dat je er een hoger percentage belasting over betaald dan bij je gewone salaris. 

Hoeveel vakantiegeld en vakantiedagen heb ik opgebouwd?

Hoeveel vakantiegeld en vakantiedagen je hebt opgebouwd kun je zien in Mijn NasWerkt. Log in op jouw account en ga naar "Reserveringen". De gereserveerde bedragen zijn bruto. Dit betekent dat hier nog belasting van wordt afgetrokken.

Je reserveringen zijn ook terug te vinden op je loonstrook.

Krijg ik uitbetaald met feestdagen?

Wanneer een feestdag op jouw vaste werkdag valt en je daardoor niet kunt werken heb je recht op loondoorbetaling. Wij boeken deze uren voor jou in, dat hoef je niet zelf te doen.

Als je op wisselende dagen werkt heb je pas recht op loondoorbetaling als je minimaal 7 van de afgelopen 13 weken ook op die dag hebt gewerkt.

Het aantal uren waar je recht op hebt hangt af van de volgende punten:

 • Het normale arbeidspatroon: werk je altijd op de dag waarop de feestdag valt (minimaal 7 keer in een periode van 13 weken), dan heb je recht op uitbetaling van de uren. Je krijgt het gemiddeld aantal uren van de afgelopen 13 weken uitbetaald;

 • Als je minder dan 13 weken hebt gewerkt wordt er gekeken naar jouw startdatum. Heb je sinds de startdatum van je contract meer dan de helft van de weken gewerkt op de dag waarop de feestdag valt? Dan heb je recht op uitbetaling van de uren volgens het normale arbeidspatroon.
  Bijvoorbeeld: je bent nu 6 weken in dienst en komende maandag is het een feestdag. De afgelopen 4 weken heb je ook op maandag gewerkt. Dit is meer dan de helft van jouw aantal weken in dienst. Je krijgt deze feestdag dus uitbetaald. 

Feestdagen die zijn opgenomen in de cao (indien ze niet op zaterdag en/of zondag vallen):

 • Nieuwjaarsdag;
 • Tweede Paasdag;
 • Koningsdag;
 • Hemelvaartsdag;
 • Tweede Pinksterdag;
 • Eerste Kerstdag;
 • Tweede Kerstdag;
 • Bevrijdingsdag in lustrumjaren (1 keer in de 5 jaar).

Hoe kan ik mijn loonheffingskorting wijzigen?

Je mag loonheffingskorting maar bij één werkgever toepassen. Heb je meerdere werkgevers, dan krijg je alleen loonheffingskorting bij één van de werkgevers. Over het algemeen is het het voordeligst om loonheffingskorting toe te passen bij het bedrijf waar je het meeste verdient. 

Wil je achteraf toch liever loonheffingskorting voor je andere baan aanzetten? Je loonheffingskorting wijzigen kan gemakkelijk! Dit laat je aanpassen door een e-mail te sturen naar jouw contactpersoon van NasWerkt.

Mijn loonstrook staat klaar maar ik heb mijn salaris nog niet ontvangen, wat nu?

Op jouw loonstrook vind je onder "Betaald per" de datum terug waarop jouw salaris naar jou is overgemaakt. Afhankelijk van welke bank je hebt kan het zijn dat hier wat tijd tussen zit. Over het algemeen worden betalingen binnen Nederland dezelfde (werk)dag nog op de rekening bijgeschreven. Ben je aangesloten bij een bank in het buitenland dan kan dat wat langer duren.

Heb je jouw salaris na één werkdag nog niet ontvangen? Neem contact op met jouw contactpersoon bij NasWerkt!