Check25.000+ mensen aan een baan geholpen

Waar ben je naar op zoek?

Detachering

Wat kost detachering en welke regels gelden er eigenlijk? Het antwoord op deze en andere vragen vind je hier!

Wat is een detacheringsbureau?

Een detacheringsbureau is een dienstverlener die gespecialiseerd is in het tijdelijk plaatsen van gekwalificeerd personeel bij bedrijven. Bij detachering is het bureau op papier de werkgever, terwijl de medewerker op flexibele basis bij de opdrachtgever werkt. Middels detachering kan een bedrijf snel personeel inzetten voor specifieke projecten of vaste periodes, zonder langdurige verplichtingen. 

Wat kost detachering?

De kosten voor detachering zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals de duur van de detachering, het niveau van de functie en specifieke eisen die een opdrachtgever stelt aan een nieuwe medewerker. Detacheringkosten bestaan o.a. uit het salaris van de medewerker, eventuele toeslagen en de vergoeding van de diensten van het detacheringsbureau. Als opdrachtgever betaal je per gewerkt uur van de gedetacheerde medewerker, met een minimum aantal uren zoals overeengekomen in het contract. 

Wat zijn de regels voor detachering?

Detacheringsregels houden in dat detacheringsbedrijven zich moeten houden aan de afspraken in detachering cao's. Dit zijn wettelijk goedgekeurde overeenkomsten tussen het detacheringsbureau en het bedrijf waar de werknemer tijdelijk aan de slag gaat.

Deze overeenkomst bevat details over de duur van de detachering, de functie en het salaris. Het is belangrijk dat gedetacheerde werknemers volgens de wet gelijk worden behandeld. Detacheerders moeten op de hoogte zijn van de wettelijke vereisten in het betreffende land.

Wat is de maximale duur van detachering?

In Nederland is de maximale periode voor detachering vastgesteld op 24 maanden. Dit houdt in dat een werknemer gedurende hooguit 24 maanden in Nederland kan worden gedetacheerd.

Wat zijn de nadelen van een detacheringsbureau?

Hoewel detacheringsbureaus voordelen hebben, zijn er ook nadelen om te overwegen. Detachering kost geld, meestal een percentage van het salaris van de gedetacheerde medewerker. Dit kan in sommige gevallen duurder zijn dan het aannemen van vast personeel via Werving & Selectie. Daarnaast is detachering vaak tijdelijk, wat betekent dat je mogelijk regelmatig nieuw personeel moet zoeken als je voortdurende ondersteuning nodig hebt.