Check25.000+ mensen aan een baan geholpen

Waar ben je naar op zoek?

Contract

Wat is nou een fase A contract en bouw je eigenlijk pensioen op? Het antwoord op deze en andere vragen vind je hieronder! 

Onder welke cao val ik als uitzendkracht?

Als je via NasWerkt werkt, val je onder de ABU CAO voor Uitzendkrachten. Belangrijke zaken zoals jouw contractduur, vakantiedagen, feestdagen en vakantiegeld staan hierin uitgelegd. Vanuit NasWerkt wordt natuurlijk ook gekeken naar wat jouw directe collega’s verdienen in dezelfde functie als jij uitvoert. Het zou namelijk niet eerlijk zijn als jij een ander salaris, andere pauzes of andere toeslagen verdient dan collega’s met net zoveel ervaring in dezelfde functie. Welke onderwerpen wij overnemen van het bedrijf waar jij via NasWerkt werkt, staan genoteerd in de “Inlenersbeloning”.

Wat is het verschil tussen een plaatsingscontract en uitzendovereenkomst?

De uitzendovereenkomst is de arbeidsovereenkomst die jij hebt met NasWerkt. In het plaatsingscontract staat de informatie die is afgesproken met betrekking tot jouw werk bij de opdrachtgever. Daarin staan o.a. uurloon, functie, einddatum van de plaatsing, etc.

Waar vind ik mijn contract als uitzendkracht van NasWerkt?

Je vindt jouw contract op Mijn NasWerkt onder “Documenten”.

Bouw ik pensioen op?

Iedereen vanaf 18 jaar die via NasWerkt als uitzendkracht werkt of die gedetacheerd wordt, bouwt pensioen op. Pensioen bouw je al op vanaf je eerste werkdag!

Jouw pensioen bouw je als uitzendkracht op via Pensioenfonds StiPP. Bij NasWerkt val je direct in de Plusregeling van Stipp.

Wat is een fase A contract?

Als je begint met werken voor NasWerkt start je met een fase A contract. In deze fase werk je op basis van een uitzendovereenkomst zonder uitzendbeding. 

Fase A duurt 52 weken. Elke week waarin je voor NasWerkt werkt óf betaald verlof hebt telt mee voor de opbouw van die 52 weken, ongeacht het aantal uren dat je in een week werkt.

Als je langer dan 6 maanden niet meer voor NasWerkt hebt gewerkt, dan begin je weer opnieuw in de eerste week van fase A en start de telling voor de 52 weken weer opnieuw. 

Wat is een fase B contract?

Als je 52 weken voor NasWerkt hebt gewerkt en daarna blijft werken, ga je over naar een fase B contract. Fase B duurt maximaal 3 jaar. Binnen deze 3 jaar mag je maximaal 6 tijdelijke contracten krijgen, zonder dat dit leidt tot een contract voor onbepaalde tijd.

Onderbrekingen tussen deze overeenkomsten tellen mee voor de periode van 3 jaar. Als een onderbreking langer dan 6 maanden duurt en je gaat daarna weer voor NasWerkt werken, dan begin je opnieuw in fase A.

Wat is een fase C contract?

Als je na fase B voor NasWerkt blijft werken ga je automatisch over op fase C. In fase C krijg je een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd, oftewel een vast contract. 

Moet ik loonheffingskorting aanvragen bij NasWerkt?

Je mag loonheffingskorting maar bij één werkgever toepassen. Heb je meerdere werkgevers, dan krijg je alleen loonheffingskorting bij één van de werkgevers. Kies ervoor om loonheffingskorting toe te passen bij het bedrijf waar je het meeste verdient.

Wil je achteraf toch liever loonheffingskorting voor je andere baan aanzetten? Je loonheffingskorting wijzigen kan gemakkelijk! Dit laat je aanpassen door een e-mail te sturen naar jouw contactpersoon van NasWerkt.

Wat gebeurt er met mijn fase als ik een paar maanden niet werk?

Als je langer dan 6 maanden niet voor NasWerkt hebt gewerkt, dan begint de telling van de gewerkte weken opnieuw in de eerste week van fase A. Wanneer je in fase B of C zit begin je na een onderbreking van meer dan 6 maanden ook weer aan het begin van fase A. Als de onderbreking van kortere duur is kom je terug in fase B of C.